Kokostoppe med lime

Spaghetti bolognese á la ham den gamle

Ham den gamle, ikke? Han elsker spaghetti og KØDSOVS (sådan hedder det altså hjemme hos os). Jeg tror kun, det er lykkedes mig en enkelt gang i de efterhånden mange år, vi har boet sammen, at køre ham træt i det, og der fik han det vist nærmest 14 dage i træk. Ellers er det noget, han helst ser serveret én gang om ugen.

Den version, vi får herhjemme, kan se ud på ret mange forskellige måder. Med eller uden grøntsager, med rødvin, mere eller mindre stærk osv., men det her er den der “standard”-version, som bare altid holder.

Ingredienser:

400 g hakket oksekød (den med 4-7 %) || 1 løg || 4 fed hvidløg || 2 stængler bladselleri || 200 g friske cherrytomater || 2 gulerødder || 2 spsk. paprika || 1 tsk. tørret timian || ½ tsk. tørret basilikum || ½ tsk. tørret oregano || 1 dåse hakkede tomater || Saft af ½ citron || 2 dl vand || 1 spsk. smør || 1½ spsk. bouillon-pulver || 1 parmesan-skorpe || 3 spsk. Fibersirup (eller evt. 1 spsk. sukker) || 2 spsk. olivenolie til stegning || Salt

Hak løg, selleri og gulerødder fint og riv hvidløg på et fint rivejern (eller pres det i en hvidløgspresser) og steg af med olivenolie og cherrytomater i en gryde på middelhøj varme, til løgene er klare. Tilsæt herefter oksekød og brun af, hvorefter tørrede krydderier tilsættes og ristes af sammen med resten. Slutteligt tilsættes hakkede tomater, vand, smør, citronsaft, bouillon-pulver, parmesan-skorpe og Fibersirup. Kødsovsen skal simre i ca. 1 time ved lav varme – husk at røre undervejs, så det ikke brænder fast i bunden. Ca. halvvejs igennem simretiden fjernes parmesan-skorpen. Smag til med salt.

Server med spaghetti, pastaskruer eller kartoffelmos, hvis du er til den slags 💁🏼‍♀️

Tip! Top af med lidt friskrevet parmesan og frisk basilikum.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Kokostoppe med lime