Spaghetti bolognese á la ham den gamle

Pico de gallo (frisk tomat-salsa)

Kender du det, hvor du prøver noget nyt, der på det nærmeste revolutionerer din mad-verden? Sådan har jeg det med PICO DE GALLO – eller bare frisk tomat-salsa, hvis vi nu skal oversætte det. Det har desværre betydet for min madlavning, at vi ikke længere får den nemme købe-salsa, når vi får dansker-mexi-mad, så det er jo pisse upraktisk. Primært for mig.

Med det sagt, så sparer det mig for e-numre, unødvendig emballage, og samtidig er det en fremragende måde at få lidt flere grøntsager tæsket ind i en ellers alt for grøntsagsfattig kost.

Ham den gamle bruger pico de gallo til tortillas – jeg bruger det som regel til denne her taco-salat.

Og forresten – inden du får den gode idé, at en pico de gallo kan laves uden frisk koriander, vil jeg i øvrigt lige sige NEJ!! Det kan desværre ikke lade sig gøre, uanset hvor meget du hader den sæbede smag af frisk koriander (det gør jeg faktisk også). Ej heller kan det erstattes med persille og basilikum – eller purløg for den sags skyld. Koriander skal der til. Frisk!

Ingredienser

300 g cherrytomater (jeg foretrækker San Marzano-tomater) || 50 g frisk koriander || 1 rødløg || 1 fed hvidløg || 1 rød chili || 1½ tsk. flagesalt | 2 spsk. olivenolie || Saft af 1 lime || 1 spsk. Fibersirup || 2 spsk. æblecidereddike

Jeg smider grøntsagerne i min minihakker, hakker dem groft og blander herefter resten i med en ske. Hvis du ikke har en minihakker, eller hvis du bare er den der overskudsagtige type, jeg altså ikke er, så kan du naturligvis også hakke og snitte grøntsagerne i hånden – med en god kniv og et billigt skærebræt fra IKEA.

Sæt i køleskabet og lad trække i en halv times tid.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Spaghetti bolognese á la ham den gamle