Pico de gallo (frisk tomat-salsa)

Taco-salat 1.0

Taco-salat er en af mine absolutte favoritter, og det er noget af det, jeg så absolut ikke behøver være bange for, at ham den gamle spiser, imens jeg er på arbejde. Det har jeg helt og aldeles for mig selv.

Jeg foretrækker at spise en vegetarisk version med bønner i stedet for kød. Hvis du nu synes, at tanken om at undvære kød er lige så angstprovokerende som en regering med Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne, vil jeg tillade mig at anbefale pulled chicken. Ja, eller pulled pork. Eller andre former for kød, der har fået 100 år i ovnen og falder fra hinanden så snart, du kigger på det.

Når jeg laver taco-salat til mig selv, så laver jeg det med:

Syrnet kål || Frisk salsa – find opskriften her || Guacamole – find opskriften her || Ristede sorte bønner (eller kikærter) || Chili-cheddar || Poppede majs || Finthakket agurk, radise, avocado og forårsløg

Ingredienser:

Syrnet kål

1 fintsnittet spidskål (rød) || Saft af 2-3 lime || 1 tsk. flagesalt

Det her kræver lidt muller, og du kommer desværre ikke udenom. Det her kan ingen minihakker eller foodprocesser klare for dig. Du skal have klør fem i skålen sammen med det fintsnittede spidskål, limesaft og flagesalt, og så skal der ellers bare masseres i bund! Jeg plejer at give den gas i ca. 10 minutter, så kålen virkelig får trukket limesaften til sig.

Ristede sorte bønner

1 dåse sorte bønner – drænet for væde og skyllet grundigt (jeg bruger altid den fra Urtekram) || 1 spsk. olivenolie || Allround-krydderi (jeg bruger ca. ½-1 spsk.)

Det her er nemt. Som i virkelig, pisse hamrende nemt! Når du har skyllet og drænet bønnerne, smider du nemlig bare hele dynen i en varm pande og rister, til bønnerne begynder at blive lidt sprøde udenpå. Fedt, ikke?

NB! Der kan være en del “vand” i bønnerne, men hav lidt tålmodighed – det skal nok fordampe.

Andet

½ finthakket agurk || 4-5 fintsnittede radiser || 2 grofthakkede avocadoer || Ca. 200 g chili-cheddar skåret i små tern (gouda kan også bruges) || 100 g poppede majs || Koriander og lime til pynt

Når du har alle delelementerne på plads, skal du finde din allerflotteste skål – eller et lækkert fad. Bland kål, bønner, ost, agurk, radiser og avocado. Pynt af med poppede majs, koriander og lime. Server salsa og guacamole i skåle ved siden af.

Tip! Hvis du er til den slags, er det altså også ret fedt at spise tortillas eller nachos til.

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Pico de gallo (frisk tomat-salsa)