Kanelkage med chokoladeganache

Raita

Raita – spørger du nok dig selv – hvad er det nu, hun har fundet på? Og det skal jeg sige dig!

Jeg opdagede raita for 4 år siden, da jeg skulle i gang med at udforske PCOS-venlig mad. I bund og grund er det en indisk yoghurt-baseret dip, der er ideel til indiske retter, og selvom jeg godt er klar over, at mælkeprodukter til PCOS-damer er en “begræns det”-ting, så er det trods alt bedre end købe-dressing.

Vi spiser sjældent sovs herhjemme (undtagen ham den gamle, der spiser KØDSOVS), og så er det altså også meget fedt at have en dip-dressing-ting i stedet for.

Raita kan bruges til eksempelvis helstegt kylling, falafel, butter chicken og andre mere eller mindre krydrede/stærke retter. Raita går også glimrende til dhal, som du kan finde en opskrift på lige her!

Ingredienser:

3 tomater || 1 agurk || 1 rødløg || 20 g frisk mynte || 2 fed hvidløg || 1½ tsk. knust spidskommen || ½ tsk. salt || 300 g græsk yoghurt

Start med at fjerne “kernerne” (eller hvad det nu hedder) i agurken og tomaterne. Snit herefter agurk, tomat, rødløg og mynte og riv hvidløg fint. Bland med græsk yoghurt, salt og spidskommen og WUPTI – du har din raita!

Tip! Hvis du har tid til det, så lav raitaen et par timer i forvejen og lad den trække i køleskabet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Kanelkage med chokoladeganache