Raita
Raita – spørger du nok dig selv – hvad er det nu, hun har fundet på? Og det skal jeg sige dig!
Jeg opdagede raita for 4 år siden, da jeg skulle i gang med at udforske PCOS-venlig mad. I bund og grund er det en indisk yoghurt-baseret dip, der er ideel til indiske retter, og selvom jeg godt er klar over, at mælkeprodukter til PCOS-damer er en “begræns det”-ting, så er det trods alt bedre end købe-dressing.
Vi spiser sjældent sovs herhjemme (undtagen ham den gamle, der spiser KØDSOVS), og så er det altså også meget fedt at have en dip-dressing-ting i stedet for.
Raita kan bruges til eksempelvis helstegt kylling, falafel, butter chicken og andre mere eller mindre krydrede/stærke retter. Raita går også glimrende til dhal, som du kan finde en opskrift på lige her!
Ingredienser:
3 tomater || 1 agurk || 1 rødløg || 20 g frisk mynte || 2 fed hvidløg || 1½ tsk. knust spidskommen || ½ tsk. salt || 300 g græsk yoghurt
Start med at fjerne “kernerne” (eller hvad det nu hedder) i agurken og tomaterne. Snit herefter agurk, tomat, rødløg og mynte og riv hvidløg fint. Bland med græsk yoghurt, salt og spidskommen og WUPTI – du har din raita!
Tip! Hvis du har tid til det, så lav raitaen et par timer i forvejen og lad den trække i køleskabet.
Ingen kommentarer endnu